این بازی فکری اولین بار به وسیله ی دریانوردان انگلیسی معمول شده است.
دریانوردانی که گاهی محکوم بودند، چهار سال و بیشتر درون یک کشتی در اقیانوس بیکران، با امواج خروشان دست و پنجه نرم کنند، برای پرکردن اوقات فراغت به این بازی پناه می بردند.
بازی یک نفره است
وسیله بازی تشکیل یافته، از یک تخته که روی آن دو مربع ۹ خانه ای، با یک خانه ی مشترک، رسم شده است. وسط هر خانه سوراخ شده و در هر یک از آنها (به استثنای خانه ی مشترک) یک میخ چوبی به عنوان مهره فرو رفته است. ۸ تا از مهره ها سیاه، و ۸ مهره ی دیگر سفید رنگ شده اند. در ابتدای بازی، مطابق شکل مهره های سفید در یک طرف، و مهره های سیاه طرف دیگر قرار دارند.
موضوع بازی عبارت از این است، که با کمترین تعداد حرکت جای مهره های سفید و سیاه با یکدیگر عوض شوند.
قوانین حرکت هم به این ترتیب است که:
۱: هر مهره می تواند به خانه ی خالی مجاور خود برود.
۲: هر مهره از روی یک مهره ی مجاور خود پریده، و به خانه ی خالی مجاور آن نقل مکان کند.
۳: مهره ای که پرش از روی آن انجام می یابد، میتواند همرنگ یا غیرهمرنگ باشد.
۴: حرکت مهره ها به صورت حرکت شطرنج انجام می گیرد، بنابراین جرکت در امتداد قطر مربع ها مجاز نیست.
۵: از یک رنگ چند حرکت پیاپی می تواند انجام یابد.
تا چند سال پیش کمترین تعداد حرکات برای این بازی ۵۲ بود، که در کتابهای مختلف بازی های فکری و ریاضی به آن اشاره می شد. ولی هنری ارنست د ودنی انگلیسی راه حل ظریفی با ۴۶ حرکت برای آن به دست آورده است. برای ساختن وسیله بازی، در اولین وهله، لازم نیست شما صفحه چوبی به شکل مخصوص ببرید، و خانه های آن را سوراخ کرده، و میخهای چوبی فرو برید. بلکه می توانید به طور ساده آن را روی یک صفحه مقوا رسم کرده و خانه ها را به ترتیبی که در شکل نشان داده شده است، شماره گذاری کنید، و آن وقت با ۸ دگمه سیاه و ۸ دگمه سفید اقدام به بازی نمایند. و راه حل معما را بیابید.
در پاسخی که برای مساله خواهید نوشت. در هر جا به جایی فقط مبدا مهره را بنویسید، و با مقصد آن کاری نداشته باشید. یعنی هر مهره ای را که بر می دارید، تا با مراعات قوانین فوق در خانه ی خالی قرار دهید، شماره ی خانه ی مربوط به آن را روی یک صفحه کاغذ بنویسید. و دومین مهره را وقتی برداشتید شماره ی آن را نیز به فاصله ی کمی از شماره ی قبلی، از چپ به راست، یاداشت کنید. و عمل را به همین ترتیب ادامه دهید، و بعد راه حل خود را با پاسخ کوتاه “د ودنی” که فقط ۴۶ حرکت است، مقایسه کنید.