
۱. قرمز مهم است! بله، قرمز رنگی بسیار موثر است. فراوانی لوگوهایی که از این رنگ غالب استفاده میکنند مدرکی قوی برای اثبات این نظریه است. ولی قرمز مصارفی فراتر از جلب توجه نیز دارد. در پستانداران شبیه به انسان مانند میمون و گوریل و حتی خود انسان، رنگ قرمز برای جنس مذکر جذاب است. برای همین است که پوشیدن لباس قرمز به خانمها توصیه میشود. زیرا با این کار باعث میشوند که آقایان فکر کنند این خود آنها هستند که جذابند و نه رنگ لباسی که پوشیدهاند. بنا به تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۸، آقایان از این اثر رنگ قرمز بر خودشان آگاهی ندارند و همچنین طبق این تحقیق، این رنگ چنین اثری روی خانمها ندارد و باعث نمیشود آقایان و یا خانمهای دیگر به نظر آنها جذاب باشند.
۲. طرز لباس پوشیدن اهمیت دارد. اینکه شما چه لباسی میپوشید روی دیدگاهی که دیگران نسبت به شما دارند تاثیر میگذارد، اما این مسئله شخص مهمتری را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و آن شخص کسی نیست جز خود شما. طبق مقالهای در ژورنال روانشناسی اجتماعی، محققان یافتهاند که افراد عادی نیز وقتی لباس افراد متخصص را به تن میکنند با دقت و وظیفهشناسی بیشتری نسبت به آنهایی که با لباس روزانه معمولی هستند، کار میکنند.
دانشمندان میگویند دو عامل مهم مفهوم نمادین پوشیدن این لباسها و تجربه فیزیکی به دست آمده از پوشیدن آنها باعث بروز این رفتار میشود. به همین دلیل است که گفته میشود پوشیدن یونیفورم در مدارس باعث میشود دانش آموزان فکر کنند شبیه به بقیه هم کلاسیهای خود هستند و تفاوتی با دیگران ندارند. البته این مسئله ممکن است برای برخی از آنها ناخوشایند باشد.
۳. پوشیدن لباسهای غیرعادی= آماده برای تجربههای تازه. طبق آنچه در کتاب «سم گاسلینگ»، علم گناه، گفته شده است، کسانی که لباسهای نامتداول به تن میکنند برای پذیرش چیزهای تازه آمادگی بیشتری دارند. البته این غیر عادی بودن لزوما به معنای پوشیدن لباسهای نامناسب نیست.
۴. مثل جوانها لباس بپوشید تا احساس جوانی کنید. هرچند نوجوانها از اینکه پدر و مادرشان مثل آنها لباس بپوشند متنفرند، ولی خوب باید بدانید که مثل جوانها لباس پوشیدن باعث میشود شما احساس جوانی کنید و مثل جوانها رفتار کنید و حتی روی سلامت شما تاثیر میگذارد. البته این روزها به شدت گذشته بین لباسهای گروههای سنی مختلف تفاوتی وجود ندارد، ولی باز هم از صحت این مسئله نمیتوان چشم پوشی کرد. پس سعی کنید مثل جوانترها لباس بپوشید.
حالا که حرف از پیری و جوانی شد، بد نیست به برخی یافتههای علمی نیز اشارهای بکنیم. طبق تحقیقات روانشناسی گسترده این نکات نیز حقیقت دارند:
• فشار خون زنهایی که پس از کوتاه یا رنگ کردن موی خود احساس جوانی میکردند کاهش یافته و آنها در عکسهایشان به نظر کسانی که آنها را نمیشناختند نیز جوانتر میآمدند.
• کچلی باعث پیری میشود. مردانی که در سنهای پایین با مشکل ریزش مو و کچلی مواجه میشوند خودشان را پیرتر از آنچه هستند میبینند و در نتیجه زودتر پیر میشوند. مردانی که در سنین پایین موهای خود را از دست میدهند بیشتر با خطر سرطان پروستات و انسداد شرائین قلب مواجه میشوند.
• زنهایی که دیرتر صاحب فرزند میشوند دیرتر پیر میشوند. امید به زندگی مادرهایی که در سنین بالاتر صاحب فرزند میشوند نسبت به زنانی که در سنین پایین بچه دار میشوند بیشتر است. تفاوت سنی زیاد بین همسرها نیز باعث تسریع روند پیری شده و درنتیجه زوجی که جوانتر است عمر کمتری دارد.
۵. عینک باعث میشود شما باهوشتر به نظر بیایید ولی از جذابیت شما کم میکند. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ صورت گرفته است عینک نگاه بیننده را به ناحیه چشمها جلب میکند. عینکهایی که فریم دارند چهره شما را متمایز میکنند، در حالی که عینکهای بدون فریم تشخص خاصی به چهره شما نمیدهند. علاوه بر این عینکهای بیفریم، بسته به نوع عینک، میزان قابل اعتماد بودن فرد را افزایش میدهند بدون اینکه جذابیت او را بکاهند. در نتیجه عینک روی برداشت ما از شخصیت فردی که آن را به چشم میزند تاثیر مستقیم میگذارد. طبق یک باور قدیمی عینک جذابیت افراد را کاهش میدهد ولی باعث میشود آنها باهوش و قابل اعتماد به نظر بیایند. البته نباید فراموش کرد که این تاثیرات به نوع عینکی که به چشم میزنید بستگی دارند.
منبع: آکاایران